Monday, July 19, 2010

Water Filter M6 besar punya !


Inilah rupa Water Filter M6 yang besar punya ataupun nama panjangnya M6 Home Unit Water Filter Nano Hydrogen. Gunakan water filter M6 kalau nak rasa air nano hidrogen.

Jom kita bedah siasat water filter ni..



Ada 6 penapis di dalam. Fungsi-fungsi penapis seperti berikut:

Penapisan
Menapis kotoran, lumpur, karat, logam berat (heavy metal), klorin dan menggunakan nano silver untuk membunuh kuman. (Red Filter & Orange Filter)

Rawatan
Menambah galian seperti kalsium, magnesium dan lain-lain lagi untuk menghasilkan air beralkali. (Orange Filter dan Yellow Filter)

Awet muda
Beraura (Gelombang inframerah - sebagai gelombang pertumbuhan) memecahkan kelompok molekul menjadi lebih halus, menambah kandungan oksigen. Menggunakan teknologi Jepun untuk menghasilkan ion negatif hidrogen yang mempunyai kandungan antioksida yang tinggi. Bukan sahaja bagus untuk awet muda malah bagus juga untuk pesakit-pesakit kronik. (Green Filter dan Blue Filter)

Peningkatan
Menggunakan Japanese Fiber Carbon yang berketumpatan tinggi untuk memaksimumkan penyerapan, melembutkan air dan meninggikan kualiti rasa air. (Purple Filter)

Apa perbezaan Water Filter M6 besar dan kecik?
Air yang ditapis guna water filter besar sama je dengan water filter kecik. Dua water filter tersebut menghasilkan air nano hidrogen. Perbezaannya adalah dari segi jangka hayat filter di dalamnya. Jangka hayat water filter besar lebih lama berbanding water filter kecik.

Berapa harga Water Filter besar?
RM2380.

Mahalnya?!
Kos perubatan bagi pesakit jantung, sakit pinggang, kencing manis, hepatitis dan lain-lain penyakit kronik lebih mahal. Sungai-sungai di Malaysia sangat kotor dan tidak selamat untuk diminum jika tidak menggunakan penapis air yang berkualiti tinggi.

Adakah anda mahu terus guna air seperti ini?






Air tercemar merupakan sumber minuman anda setiap hari. Air merupakan keperluan harian, mahu atau tidak mahu anda pasti minum air yang keluar dari paip rumah anda.

Sumber tambahan maklumat air tercemar:

Berita Harian
Harian Metro

Paip kat rumah dah ada klorinlah!



Air yang berklorin tidak selamat diminum. Jika air yang berklorin dimasak, klorin akan menjadi lebih aktif 5 kaliganda dan membahayakan kesihatan kepada tubuh badan. Logam berat seperti plumbum tidak dapat diatasi hanya dengan menggunakan klorin.

Maklumat tambahan bahaya minum air berklorin :

WaterWarning
Wynman
HealthyDrinkingWaterBlog

Dengan memiliki Water Filter M6, anda bukan sahaja membantu diri sendiri malah membantu keluarga anda serumah. Hargailah kesihatan yang dinikmati selama ini.

Jika masih ada sebarang pertanyaan berkenaan Water Filter M6 besar punya, sila hubungi
Abu Bakar 016-788 4919
Ruzilah 012-772 4672

12 comments:

misse said...

healthy water is good to drink :0)

m6hidrogen said...

that's true, i myself drink nano hydrogen water everyday.

Anonymous said...

Nak tanya, kenapa saya nak pilih M6? Apa kebaikan air beralkali?

m6hidrogen said...

Gunakan Penapis air M6 untuk hasilkan air nano hidrogen. Air nano hidrogen bukan sahaja beralkali malah bermineral.

Air beralkali lebih baik untuk kesihatan.

Info lanjut boleh baca di http://m6hidrogen.blogspot.com/2010/07/sejarah-air-hidrogen.html

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

perghh memang berklorin betullah.. kena beli filter

m6hidrogen said...

Zikr, kalau berminat atau nak tanya lebih lanjut boleh hubungi Ruzilah - 012-772 4672

p/s:air paip sekarang memang berklorin betul..

Mr Coway said...

Mengapa nak guna yg ini sedangkan Penapis air COWAY boleh buat lebih baik dengan servis, alat ganti & filter percuma selama 5 tahun.

Coway

m6hidrogen said...

Mr Coway,
Bagaimana anda boleh pasti Penapis air COWAY lebih baik daripada Penapis air M6? Adakah anda tahu apa itu air nano hidrogen?

Mr Coway said...

Coway pilihan terbaik, kini telah mendapat Sijil Halal JAKIM. Coway

stub-area said...

Penapis air M6 dibuat daripada apa ?
Tempurung ? Tulang ? Buluh ?

Kalau tulang beratlah cerita ...

Harap dapat dijelaskan ..

LetsChange said...

Kalau dah ada Sijil Halal JAKIM anda boleh gunakan tanpa was-was.Coway

stub-area said...

Penapis air M6 ni ada sijil Halal ke ??
Kenapa di website M6 takde pon tunjuk sijil Halal ?

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails